A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn
     
+31 (0)172-449977
    
info@khz.nl
A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn   
C

Terug naar Nederland na emigratie

Home 9 Geen categorie 9 Terug naar Nederland na emigratie

[vc_row][vc_column][vc_column_text]U wilt terug naar Nederland na emigratie? Terugkeren was misschien niet onderdeel van het plan, maar kan door verschillende redenen of omstandigheden toch een mogelijkheid zijn. Uw mening over emigratie kan in de loop der tijd verandert zijn, of u verlangt weer terug naar Nederland, omdat het toch ook zeker niet verkeerd wonen is.

Er zijn nog diverse andere redenen op te noemen waarom iemand zou willen terugkeren naar Nederland, waaronder financiële redenen, heimwee, familieomstandigheden, etc.

Remigreren (zoals terugkeren na emigratie ook wel wordt genoemd) is net als emigreren naar het buitenland een behoorlijke onderneming die veel impact heeft op uw leven.

 

Wat te doen als je terug wilt naar Nederland na emigratie?

Als u besloten hebt dat u terug naar Nederland wilt zijn er een aantal zaken die geregeld moeten worden. Eén van de belangrijkste dingen hierbij is natuurlijk een woning en inkomen. Oriënteer uzelf daarom al vanuit het buitenland op de woningmarkt en solliciteer. Voor een sollicitatiegesprek zult u natuurlijk wel in Nederland moeten zijn.

Nadat een nieuw inkomen in Nederland is vastgesteld, kunt u ook de huizenmarkt op. Eventueel kunt u natuurlijk tijdelijk bij familie of vrienden blijven wonen, maar uiteindelijk is het toch nodig om een eigen woning te hebben. Hierbij is het huren van een woning natuurlijk ook een goede optie. Als de nieuwe baan eventueel niet bevalt, zit u niet aan een huis vast en u heeft meer tijd om uw ideale koophuis te vinden.

Na het vinden van een baan (of het starten van een eigen bedrijf) en een woning in de buurt hiervan, kunt u zich weer laten inschrijven en aanmelden voor o.a. een zorg verzekering. Hierna bent u weer volledig terug in Nederland na emigratie.

Terugkeren naar Nederland met een buitenlandse partner

Als u een partner heeft die niet oorspronkelijk uit Nederland komt en u wilt uw vrouw en eventueel kinderen meenemen, dan moeten uw partner en / of kinderen door de integratiemolen, zoals alle migranten in Nederland.

Om uzelf hier alvast op voor te bereiden kunt u in het buitenland de documentatie in orde maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de huwelijksacte. Deze moet ook buiten het land erkend worden. Ook de kinderen moeten erkend zijn als jouw kinderen. De ambassade of consulaat van Nederland in het land waar je woont kan u daar normaal gesproken bij helpen. Het kan voorkomen dat u eerst alleen terug moet naar Nederland om zaken te regelen en dat uw partner en /of kinderen later kunnen komen.

Als u eventueel terugkeert naar Nederland vanwege ontslag bij uw werkgever, zorg dan dat dit ook duidelijk op papier staat.

Terugkeren naar Nederland voor uw werkgever

Als u terugkeert naar Nederland na emigratie vanwege uw werk, dan kan uw werkgever in samenwerking met een remigratie specialist als KHZ internationale verhuizers u een hoop werk en geregel uit handen nemen.

Zo is uw nieuwe werk natuurlijk al geregeld en wordt u ook bijgestaan met het vinden van een nieuwe woning en krijgt u professionele hulp bij het uitvoeren van alle administratieve handelingen.

Professionele begeleiding bij terugkeer naar Nederland

Als u professionele begeleiding zoekt voor uw terugkeer naar Nederland na emigratie, dan kunt u contact opnemen met KHZ internationale verhuizers. Wij zijn al jarenlang gespecialiseerd in de begeleiding van mensen die terug naar Nederland willen na emigratie. Denk hierbij aan de verhuizing zelf, maar ook administratieve zaken als douane formaliteiten en natuurlijk de begeleiding voor als u terug in Nederland bent.

Wilt u terug naar Nederland verhuizen of wilt u uw werknemers laten remigreren naar Nederland? Dan is KHZ internationale verhuizers de partij voor u!

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen via Telefoon: +31 (0)172 44 99 77 of via onderstaand contactformulier.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][dt_gap height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

   

  Velden met een * zijn verplicht

   

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.
  Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.
  [/vc_column][/vc_row]