C

Emigreren naar Duitsland

Home 9 Particulier 9 Landeninformatie 9 Emigreren naar Duitsland

emigreren-naar-duitsland-HQ

Emigreren naar Duitsland

Emigreren naar Duitsland, dat klinkt waarschijnlijk eenvoudiger dan u zult verwachten. U verhuist per slot van rekening toch naar het buitenland en dat heeft altijd extra aandacht nodig.

 

Extra aandacht die u bij AGS Global Solutions – Netherlands krijgt

Want verhuizen naar het buitenland is een grote stap. Een nieuwe land, met een andere cultuur, waar u zich natuurlijk zo snel mogelijk thuis wilt voelen. Een vlekkeloze verhuizing, waarbij u van tevoren weet waar u aan toe bent, is daarin de eerste stap

 

Zorgeloos verhuizen naar Duitsland

Bij AGS Netherlands krijgt u de beschikking over een persoonlijke verhuismanager. In voorbereiding op uw verhuizing bespreekt de verhuismanager samen met u het gehele verhuistraject. U krijgt advies over de beste transport mogelijkheden en wij nemen al het papierwerk voor u uit handen. Bijvoorbeeld wanneer u uw auto wilt meenemen naar Duitsland.

U houdt hierdoor meer tijd over om u voor te bereiden op uw nieuwe leven Duitsland.

Offerte aanvragen voor uw verhuizing naar Duitsland

 

Belangrijk om te weten voor uw emigratie naar Duitsland

Zoals gezegd helpt uw persoonlijke verhuismanager van AGS Netherlands u om uw verhuizing naar Duitsland vlekkeloos te laten verlopen. Maar wij helpen u graag alvast op weg met deze tips:

 

Uit- en inschrijven bij de gemeente

U dient zich maximaal 5 dagen voordat u gaat verhuizen uit te schrijven bij uw huidige gemeente. Belangrijk is dat u een bewijs van uitschrijving ontvangt. Bij inschrijving in uw nieuwe gemeente in Duitsland heeft u deze nodig.

Inschrijven in Duitsland doet u bij het Einwohnermeldeamt, vraag bij inschrijving om een anmeldebestätigung, u zult deze nog vaak nodig hebben.

 

U neemt uw auto mee naar Duitsland?

Het is in Duitsland verplicht om een Kfz-Haftpflichtversicherung af te sluiten, u kunt dit vergelijken met de verplichte WA-verzekering in Nederland. Uw Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig in Duitsland. Wanneer u een nieuw rijbewijs aan gaat vragen, doet u dit wel in Duitsland.

 

Sociale verzekeringen

Indien u in Nederland blijft werken, blijft de Nederlandse wetgeving voor u van toepassing. Gaat u in Duitsland werken, dan valt u onder de Duitse regelgeving.

De Duitse cultuur

Over het algemeen zijn Duitsers veel meer gesteld op regels. Maakt u bijvoorbeeld een afspraak om 10:30 uur, zorg er dan ook voor dat u er om 10:30 uur bent en niet 5 minuten eerder, of later.

Ook heerst in Duitsland nog een veel sterkere hiërarchie. In het bedrijfsleven wordt niet verwacht dat u een discussie met u baas aangaat. Dit komt ook terug in de opvoeding van kinderen, waar ouders ook niet verwachten dat zij tegengesproken worden.

 

Meer informatie over verhuizen naar Duitsland

Wilt u ook zorgeloos verhuizen naar Duitsland? Neem dan contact met ons op via: Telefoon: +31 (0)172 44 99 77

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.