A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn     +31 (0)172-449977     netherlands@ags-globalsolutions.com
A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn
+31 (0)172-449977
netherlands@ags-globalsolutions.com
C

Verhuizen van Nederland naar Curaçao: Wat u moet weten

Home 9 News 9 Verhuizen van Nederland naar Curaçao: Wat u moet weten

Bent u van plan om van Nederland naar Curaçao te verhuizen? In deze uitgebreide gids leert u alles wat u moet weten over de verhuizing en waarom AGS Global Solutions Nederland uw ideale partner is in deze spannende reis. Van de onderzoeksfase tot het wennen aan uw nieuwe leven op het eiland, wij hebben alles voor u op een rijtje gezet met insidertips om ervoor te zorgen dat u volledig bent voorbereid op de overstap.

Het proces van verhuizen naar Curaçao

Omdat Curaçao deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden, is het minder ingewikkeld om er als Nederlander te gaan wonen. U hebt echter wel een verblijfsvergunning nodig. Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning, plaatselijk bekend als een sedula, hoeft u alleen maar een bewijs van werk of voldoende financiële middelen te overleggen.

Als u geen Nederlands staatsburger bent, moet u een sedula én werkvergunning aanvragen. Dit proces omvat een geldig werkaanbod, een bewijs van ziektekostenverzekering en de mogelijkheid om uzelf financieel te onderhouden op het eiland. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en te overleggen met de Caribische immigratiedienst, voordat u beslissingen neemt.

Kosten van levensonderhoud op Curaçao vs Nederland

De kosten van levensonderhoud op Curaçao zijn over het algemeen lager dan in Nederland, maar het kan nog steeds vrij duur zijn in vergelijking met andere Caribische eilanden. Huisvestingskosten zijn de grootste kostenpost, met prijzen die variëren afhankelijk van de locatie, de beschikbaarheid en de voorzieningen. Bijvoorbeeld, het huren van een eenkamerappartement in Willemstad, de hoofdstad van het eiland, kost ongeveer €750 tot €1200 per maand, terwijl de prijs in Amsterdam kan variëren van €1200 tot meer dan €2000.

De prijzen van kruidenierswaren en restaurants op Curaçao zijn hoger, omdat veel producten worden geïmporteerd, wat extra verzend- en importkosten met zich meebrengt. Energierekeningen, met name elektriciteit en water, zijn ook aanzienlijk hoger, omdat het eiland afhankelijk is van ontziltingsinstallaties en geïmporteerde olie voor energie. Vervoerskosten, zoals het bezit van een auto, kunnen echter minder zijn op Curaçao, vanwege de lagere jaarlijkse wegenbelasting en de afwezigheid van forse invoertarieven voor voertuigen, die in Nederland worden opgelegd.

Voordat u verhuist, is het cruciaal om verstandig te budgetteren en een goed doordacht financieel plan op te stellen. De onderstaande tabel vergelijkt de gemiddelde kosten van levensonderhoud tussen Nederland en Curaçao vanaf januari 2024. Let wel, de prijzen op de lijst zijn een gemiddelde over het hele land en kunnen variëren afhankelijk van de nabijheid van het stadscentrum.

Accommodatie Nederland Curaçao
Appartement met één slaapkamer in het centrum €1340 €570
Appartement met één slaapkamer buiten het centrum €1065 €447
Appartement met drie slaapkamers in het centrum €2105 €1244
Appartement met drie slaapkamers buiten het centrum €1635 €930
Supermarkt Nederland Curaçao
Melk (1 liter) €1 €2
Dozijn eieren €4 €3
Kippenborsten (1kg) €14 €7
Fles wijn (Middenklasse) €6 €10
Restaurants Nederland Curaçao
Cappuccino €3 €3
Coca-Cola (330ml) €3 €2
Maaltijd voor 2 in een middenklasse restaurant (3-gangen) €70 €76
Lokaal Bier (500ml) €5 €3
Nutsvoorzieningen en transport Nederland Curaçao
Basisvoorzieningen (elektriciteit, verwarming, koeling, water, afval) €221 €188
Maandelijks abonnement mobiele telefoon (gesprekken en 10GB data) €23 €73
Brandstof (1 liter) €2 €1
Maandelijkse Vervoerspas €79 €47
Kinderopvang Nederland Curaçao
Internationale basisschool voor 1 kind (jaarlijks) €7312 €10995

 

Klimaat en cultuur op Curaçao

Cas Abao: Climate and Culture in Curaçao

Het klimaat op Curaçao is een van de aantrekkelijkste kenmerken van het eiland, vooral in vergelijking met het weer in Nederland. Curaçao heeft het hele jaar door een warm, tropisch savanneklimaat, met temperaturen, die variëren van 25-32 graden Celsius (77-90 graden Fahrenheit).

Curaçao heeft ook een rijke en diverse cultuur, beïnvloed door haar Afrikaanse, Europese en Caribische wortels. Deze diversiteit wordt weerspiegeld in de muziek, kunst en festivals op het eiland. Nederlands, Papiamentu en Engels zijn de officiële talen – met Papiamentu als onder de lokale bevolking – wat zorgt voor een boeiende Creoolse mix.

Culturele vieringen, zoals Carnaval en het Curaçao International Film Festival , laten de liefde van het eiland zien voor levendige displays, gemeenschapsevenementen, kleurrijke optochten, muziek en dans, die in Nederland minder gebruikelijk zijn.

Duurzaam en betaalbaar meubilair op Curaçao

AGS Netherlands' ShopnShip Service - Shop in the Netherlands, Ship to Europe

Gezien het vochtige klimaat van Curaçao kan het onderhouden van items, zoals lederen meubels, een uitdaging zijn, waardoor ze vatbaar zijn voor schimmel en verrotting. Zorg voor goede ventilatie en overweeg het gebruik van ontvochtigers om deze items te beschermen. Bij het kiezen van meubels en inrichting voor uw huis op Curaçao zijn teakhout, riet en rotan, milieuvriendelijk bamboe, aluminium en smeedijzer populaire meubelkeuzes, allemaal favoriet vanwege hun vermogen om hitte, vocht en zeelucht te weerstaan.

Er is een beperkt aantal meubelzaken op het eiland, maar er is een gevestigde markt voor tweedehands meubilair, die een verscheidenheid aan betaalbare en duurzamere interieuropties biedt. Deze tweedehands spullen passen goed bij het tropische klimaat en laten de diverse smaken van het eiland zien.

Een andere haalbare optie voor het inrichten van uw nieuwe huis op Curaçao is gebruikmaken van de ShopnShip-service van AGS Global Solutions. Met deze service kunt u winkelen bij uw favoriete online winkels in Nederland, of ergens anders in Europa, en uw artikelen direct naar uw adres op Curaçao laten verzenden.

Met concurrerende verzendtarieven en het gemak van levering aan huis, kan AGS Global Solutions uw keuze in woninginrichting en -decoratie aanzienlijk uitbreiden. Kiezen voor ShopnShip van AGS Global Solutions biedt niet alleen kortere wachttijden, maar ook gemoedsrust, omdat ons team helpt bij het inklaren van uw aankopen bij de douane, het papierwerk tot een minimum beperkt en de aankoop van uw gewenste artikelen soepeler laat verlopen.

Aanpassen aan het eilandleven

Verhuizen van Nederland naar Curaçao betekent dat u zich moet aanpassen aan een langzamer tempo en een meer ontspannen, sociaal bruisende levensstijl moet omarmen. U kunt te maken krijgen met enkele culturele verschillen en mogelijke taalbarrières, maar de vriendelijke en gastvrije aard van de Curaçaose bevolking zal uw overgang vergemakkelijken.  Naarmate u zich meer thuis voelt, zult u een bloeiende expat-gemeenschap ontdekken, die u steun en begeleiding kan bieden terwijl u uw nieuwe thuis ontdekt.

Verhuizen naar Curaçao met AGS Nederland

Verhuizen van Nederland naar Curaçao kan een spannend avontuur zijn, met een kans op een nieuwe start in een prachtig tropisch paradijs.

Als u klaar bent voor een verandering en de overstap overweegt naar een meer ontspannen tempo van het leven, kan het transporteren van uw bezittingen aanzienlijk goedkoper worden gemaakt met AGS Global Solutions Nederland’s Groupage Verzendservice. Ontworpen voor expats met kleinere ladingen, biedt gecombineerde verscheping u de gelegenheid om de containerruimte te delen met andere expats die naar Curaçao verhuizen, waardoor de verhuiskosten lager uitvallen. Deze voordelige service zorgt ervoor dat uw bezittingen met zorg en professionaliteit worden behandeld tijdens het hele verzendproces.

Of het nu gaat om meubels, persoonlijke bezittingen of voertuigen, de expertise van AGS in internationale verhuizingen zorgt voor gemoedsrust en biedt u de zekerheid dat uw bezittingen veilig aankomen op Curaçao, klaar om het volgende hoofdstuk te beginnen.

Neem vandaag nog contact op met AGS Global Solutions Nederland voor een vrijblijvende offerte.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.