C

Verhuizen naar Spanje

Home 9 Verhuizen naar Spanje

Verhuizen naar Spanje

 

Heerlijk dromen van verhuizen naar een warm land. Zelfs de zomers zijn in Nederland vaak fris en nat. Door ons onstabiele klimaat is het maar de vraag of we zomers lekker buiten kunnen zitten, om over zwemmen in zee nog maar te zwijgen. Wilt u verzekerd zijn van goed weer – zeker in de maanden juni, juli en augustus – dan moet u naar het buitenland. Spanje is een prettig land om te wonen, werken en studeren. De kwaliteit van leven is er erg hoog dankzij de vele zonuren en de relaxte manier van leven en niet te vergeten de altijd vriendelijke en behulpzame Spanjaarden.

 

Werken in Spanje

Woont u in de EU, dan mag u vrij wonen en werken in Spanje. Zoekt u werk in Spanje, houd er dan rekening mee dat dit niet gemakkelijk is. Er heerst hoge werkeloosheid en de lonen liggen er veel lager dan bij ons. Het minimumloon in Spanje bedraagt slechts 750 euro bij een volledige werkweek van 40 uur. Het gemiddelde maandsalaris bedraagt 2.500 euro en er is zelfs een wet in Spanje die het mensen verbiedt om meer dan 40 uur te werken. Per dag mag er maar maximaal 9 uur worden gewerkt, bij personen onder de 18 jaar is dit zelfs beperkt tot 8 uur. Voor overuren geldt er een maximum van 80 uren per jaar.

Daarentegen kent Spanje maar liefst 14 officiële feestdagen en voor een bruiloft krijgt u tot wel 15 extra vakantiedagen. Anders dan bij ons kunnen de jaarlijks opgebouwde 22 verlofdagen niet worden uitgekeerd in een geldbedrag.

 

NIE-nummer

Voordat u gaat werken of wonen in Spanje, is het belangrijk dat u een fiscaal identificatienummer of NIE-nummer (Número de Identificatión de Extranjeros) aanvraagt. Vervolgens moet uw aanmelding bij de sociale zekerheidsinstantie worden verzorgd door uw werkgever. Controleer wel of dit ook daadwerkelijk wordt gedaan.

 

Een baan vinden in Spanje

Er zijn verschillende mogelijkheden om aan een baan te komen in Spanje:

 • Uitzendbureau: schrijf u in bij een of meerdere uitzendbureaus.
 • Netwerken: zoek contact met Nederlanders die in Spanje een eigen bedrijf hebben.
 • Vraag en aanbod-sites: inschrijven bij de juiste sites kost u wat tijd, maar kan zeker vruchten afwerpen.
 • Spaanse ‘UWV’: Spanje heeft net als Nederland een arbeidsbureau. Schrijf u hier in als u werk zoekt.
 • Open sollicitaties: via de post en e-mail kunt open sollicitaties sturen.

 

Uw inboedel naar Spanje verhuizen

Wilt u uw inboedel verhuizen naar Spanje, dan komen wij om de hoek kijken: met onze jarenlange ervaring zijn wij de betrouwbare partner als het gaat om internationale verhuizingen.

Met onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een verhuisofferte aanvragen voor uw verhuizing. Binnen 1 werkdag ontvangt u van ons een op maat gemaakte offerte per mail.

Naast een vrijblijvende offerte bieden we ook een gratis verhuis infobezoek aan. Een erkend adviseur komt dan langs om u vrijblijvend te informeren en te adviseren over uw verhuizing. Meer informatie vindt u op de pagina verhuis infobezoek.

Velden met een * zijn verplicht.

   

  Velden met een * zijn verplicht

   

  Ik wil meer informatie opgeven (de locatie en/of periode)

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   
  Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.