C

TVerhuizen naar China: Uitdagingen, Cultuurverschillen en Praktische Tips

Home 9 Particulier 9 Landeninformatie 9 TVerhuizen naar China: Uitdagingen, Cultuurverschillen en Praktische Tips

Verhuizen naar China

China is het derde grootste land ter wereld met het hoogste inwonersaantal. 23% van de wereldbevolking woont in China! Wonen en werken in een communistisch land waar andere normen en waarden gelden, kan gezien worden als een enorme uitdaging.

Kies zorgvuldig uw gespreksonderwerpen uit

In het westen is het gebruikelijk om de overheid te bekritiseren en de draak te steken met het koningshuis bijvoorbeeld. Dit soort gedrag wordt in China niet getolereerd zeker niet wanneer het gaat om grappen en grollen over de Chinese regering. De indoctrinatie van de Chinese media is groot. Wanneer u in China wilt televisie kijken, wees dan voorbereid op het feit dat sommige buitenlandse zenders niet altijd goed te ontvangen zijn.
Geen centrale verwarming in restaurants en cafés
Ten zuiden van de Yangtze-rivier is er geen centrale verwarming in openbare gebouwen. De maatregel is in het leven geroepen door de Chinese overheid. Het doel van deze maatregel is om kosten te besparen.

Amicaal

We denken weleens dat we een afstandelijk en klagend volk zijn hier in Nederland. In tegenstelling tot de Chinezen zijn we een warm en liefdevol volk. Het wordt – in China – niet gewaardeerd wanneer je amicaal doet tegen iemand die je niet kent.

Autorijden

Autorijden is in China alleen weggelegd voor de lokale bevolking. Verleen nooit voorrang aan een ander en twijfel niet. Autorijden is er ronduit gevaarlijk – zeker voor mensen die niet vertrouwd zijn met de plaatselijke gebruiken.

Etiquette

Wanneer u etiquette op prijs stelt dan komt u China bedrogen uit. Mensen zeggen geen alsjeblieft of dank u wel. Ze zetten een ander gewoon opzij waanneer ze bijvoorbeeld een lift verlaten. Bestuurders toeteren en rijden u zomaar van het zebrapad.

De kosten van levensonderhoud

China is een land in opkomst. De levensstandaard van de meerderheid van de bevolking is laag. Voor expats geldt dat ze vaak een hoger salaris hebben dan de lokale bevolking. Door de lage belastingen houden de meeste expats in China er een hogere levensstandaard op na dan in het land van herkomst. De kosten voor huisvesting zijn de laatste jaren wel gestegen. Shanghai is de duurste stad van China om in te wonen gevolgd door Beijing.

Het klimaat

China is een enorm groot land. Hierdoor is er niet een klimaat. Het noorden heeft korte zomers en het kan er extreem koud worden in de winter. Het centrale gedeelte langs de Yangtze-rivier heeft een lange en vochtige zomer met zeer hoge temperaturen.

 

Naar China verhuizen?

Wilt u naar China verhuizen en zoekt u hierbij nog een partij die de complete verhuizing voor u regelt? Via onderstaand formulier kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen.

   

  Velden met een * zijn verplicht

   

  Ik wil meer informatie opgeven (de locatie en/of periode)

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   
  Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.