C

Verhuizen naar Zwitserland

Home 9 Particulier 9 Landeninformatie 9 Verhuizen naar Zwitserland

Verhuizen naar ZwitserlandVerhuizen naar Zwitserland - KHZ regelt het

Wilt u verhuizen naar Zwitserland? Zwitserland is een veilig land en biedt een hoge levenskwaliteit. Als u naar Zwitserland gaat verhuizen, moet u rekening houden met een andere cultuur, andere taal, hogere kosten voor levensonderhoud – maar vaak ook een hoger inkomen – en een ander landschap en klimaat.

 

Zwitserland: mengelmoes van culturen

Bedenk dat ruim een vijfde van de inwoners van Zwitserland geen Zwitsers paspoort heeft. Na uw verhuizing komt u dus terecht in een mengelmoes van culturen. Als Nederlander zult u snel opgenomen worden in het dagelijkse leven. Wilt u goed integreren in het Zwitserse leven is het wel belangrijk dat u de taal goed kent. De voornaamste taal is Duits (Zwitserduits), maar in delen van het land wordt ook Italiaans, Frans en zelfs Reto-Romaans gesproken. Het land staat bekend als zeer veilig. Misdaad komt zeer weinig voor in dit land.

 

Werken in Zwitserland

Zwitserland heeft een moderne, goedlopende economie met een laag werkloosheidsniveau. Met name in de financiële dienstverlening, de chemische en farmaceutische industrie, de machine-industrie, de levensmiddelenindustrie en het toerisme is veel werkgelegenheid. Hoewel Zwitserland niet bij de Europese Unie hoort, zijn er onderling wel afspraken gemaakt. Hierdoor is het relatief makkelijk om als EU-burger aan de slag te gaan in het land. Dit maakt een verhuizing naar Zwitserland een stuk aantrekkelijker.

 

Stabiel politiek klimaat en lage belastingen

Buitenlandse ondernemingen vestigen zich graag in het land, bijvoorbeeld in steden als Zürich, Genève, Bazel en Lugano. De redenen zijn de hoge levenskwaliteit, het stabiele politieke klimaat en de relatief lage belastingen. Dit laatste zorgt ook voor een hoger netto salaris voor werknemers. Dat is ook nodig, want het leven is relatief duur in Zwitserland. Het toerisme leunt sterk op de bergen. In de winter komen toeristen voor een welverdiende skivakantie en in de zomer kunt u in het gebied prachtige wandelingen maken.

 

Verblijfsvergunning

Wilt u verhuizen naar dit prachtige land? Na aankomst moet u zich binnen acht dagen laten registreren bij het plaatselijk bureau dat belast is met het verblijf van migranten. Wie langer dan 90 dagen binnen een periode van 180 dagen in Zwitserland wil verblijven en/of werken moet een residence permit aanvragen, de permit B. Wilt u voorgoed in Zwitserland wonen, dan kunt u na 5 jaar een C permit aanvragen. Dit is een permanente verblijfsvergunning.

 

Verhuizen naar koop- of huurwoning in Zwitserland

In Zwitserland is huren gebruikelijker dan een huis kopen. Om een (tweede) woning te kopen heeft u eerst een permit B nodig, een verblijfsvergunning. Verder is de vraag naar huizen groot en zijn er allerlei regels, waardoor huren een stuk aantrekkelijker wordt.

 

Inboedel naar Zwitserland verhuizen

Wilt u uw inboedel verhuizen naar Zwitserland, dan helpen wij u graag. Met onze jarenlange ervaring zijn wij de betrouwbare partner als het gaat om internationale verhuizingen. Met onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een verhuisofferte aanvragen voor uw verhuizing. Binnen 1 werkdag ontvangt u van ons een op maat gemaakte offerte per mail.

 

Offerte aanvragen

Naast een vrijblijvende offerte bieden we ook een gratis verhuis infobezoek aan. Een erkend adviseur komt dan langs om u vrijblijvend te informeren en te adviseren over uw verhuizing naar Zwitserland. Meer informatie vindt u op de pagina verhuis infobezoek.

   

  Velden met een * zijn verplicht

   

  Ik wil meer informatie opgeven (de locatie en/of periode)

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   
  Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.