A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn     +31 (0)172-449977     netherlands@ags-globalsolutions.com
A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn
+31 (0)172-449977
netherlands@ags-globalsolutions.com
C

Personenauto invoeren uit de Europese Unie

Personenauto invoeren uit de Europese Unie

Na het laden van de auto uit de container mag de auto NIET de openbare weg op! Voor een voertuig dat al eerder in een lidstaat van de Europese Unie (EU) of de Europese Vrijhandels Associatie (EVA) geregistreerd is geweest, kunt u een Nederlands kentekenbewijs krijgen. U moet dit aantonen met het kentekenbewijs uit het land waar het voertuig vandaan komt. Voorwaarde is wel dat het een regulier kentekenbewijs is zonder bijzonderheden. Voor meer informatie over de technische staat, onderzoek en benodigde documenten gaat u naar www.rdw.nl.

Wanneer is voldaan aan deze criteria, neemt u de volgende stappen voor het invoeren van een personenauto uit de EU:

1-RDW-keuring
2-Aanvragen ééndagskenteken
3-Aangifte BPM bij invoer
4-Kentekenplaten aanvragen
5-Verzekering afsluiten

  1. RDW-keuring. Voor het verkrijgen van een kentekenbewijs biedt u de personenauto voor een onderzoek bij een RDWkeuringsstation aan. Neem contact op met de klantenservice van de RDW. De klantenservice is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0900 0739 (0,10 per minuut).
  2. Aanvragen ééndagskenteken. Voor de reis naar het keuringsstation en terug kunt u gebruik maken van een ééndagskenteken. Dit kenteken is bedoeld om met het voertuig van en naar het keuringsstation en het BPM-aangiftepunt te rijden en weer terug. Neem contact op met het keuringsstation en deze stuurt u het ééndagskenteken met de bevestiging van de keuringsafspraak toe.
  3. Aangifte doen voor BPM bij invoer. Voor ieder voertuig dat op uw naam in Nederland wordt geregistreerd, moet u belasting betalen. Nadat uw voertuig door de RDW is onderzocht, gaat u daarmee naar een zogenaamd BPM-aangiftepunt van de Belastingdienst. Dit aangiftepunt is gevestigd in het RDW-keuringsstation.

Om uw BPM-aangifte bij invoer of herinvoer te regelen, neemt u het volgende mee naar het BPM-afgiftepunt:

  • uw voertuig
  • het BPM-aangifteformulier, dit kunt u downloaden van de website van de belastingdienst
  • een bewijs van herkomst van het voertuig (bijvoorbeeld het buitenlandse kentekenbewijs)
    * In een beperkt aantal situaties hoeft u voor een auto of motor geen bpm te betalen.

Verhuist u naar Nederland vanuit een ander land van de Europese Unie? U hoeft meestal geen belastingen bij invoer voor uw personenauto, bestelauto of motor te betalen. U gebruikt het formulier: Vrijstelling bpm – Vrijstelling bpm bij verhuizing.

  1. Kentekenbewijs en –platen aanvragen. Heeft u de BPM aan de Belastingdienst betaald, dan stuurt de RDW u vanuit Veendam het kentekenbewijs toe. Dit duurt 5 tot 10 werkdagen. Als u het kentekenbewijs heeft ontvangen, moet u zelf kentekenplaten laten maken bij een daarvoor aangewezen kentekenplaatfabrikant.
  2. Verzekering afsluiten. Sluit een auto/motorverzekering af bij een verzekeringsmaatschappij naar keuze.

Legitimeren
Bij het onderzoek moet u zich legitimeren bij de RDW. U kunt u zich legitimeren met:

  • een geldig Nederlands rijbewijs
  • een geldig Nederlands paspoort + een recent afschrift (niet ouder dan 3 maanden) van de gegevens uit de basisadministratie persoonsgegevens van uw gemeente (GBA).
  • een buitenlands paspoort + een recent afschrift uit de GBA Ook hierbij geldt dat het afschrift uit de GBA niet ouder mag zijn dan 3 maanden! 

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van de leeftijd van het aangeboden voertuig, de overlegde documenten en in hoeverre het voertuig individueel moet worden beoordeeld of getest.

Voor gedetailleerde informatie over het invoeren van uw voertuig van buiten de Europese Unie gaat u naar www.rdw.nl.

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site.