A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn     +31 (0)172-449977     netherlands@ags-globalsolutions.com
A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn
+31 (0)172-449977
netherlands@ags-globalsolutions.com
C

Verhuizen naar Australië

Home 9 Geen categorie 9 Verhuizen naar Australië

Voorbereid down under

Verhuizen of emigreren naar Australië kent een specifieke voorbereiding. Bent u, of kent u, iemand die van plan is om naar Australië te emigreren, dan kunnen deze tips goed van pas komen. ‘Zomaar’ verhuizen naar Australië is namelijk niet mogelijk. Zo is het bijvoorbeeld nodig om

 

een visum aan te vragen.

En hoewel Australiërs in de regel plezierig in de omgang zijn, is het aanvragen van een Visum voor een permanent verblijf vaak minder plezierig en bovendien een langdurig proces. Onze tip is dan ook om wanneer u besluit te emigreren, direct te starten met de aanvraag voor uw visum.

Een visum krijgt u niet zomaar. De voorwaarde om een visum te verkrijgen is globaal dat Australië ‘iets moet hebben’ aan het feit dat u daar gaat wonen. Met een goede reden kunt u dus een goedkeuring krijgen. Redenen – kunnen – zijn:

  • een familid in Australië heeft wegens een medische oorzaak kort- of langdurende ondersteuning nodig. Zie hiervoor ook  Bupa Medical Visa Services
  • u trouwt of gaat een partnerschap aan met iemand met de Australische nationaliteit
  • u wilt investeren in Australië
  • u bent financieel onafhankelijk, ouder dan 55 en u wilt in Australië gaan wonen
  • u bent jonger dan 18 en (een van) uw ouders verblijven met toestemming in Australië
  • u verhuist naar Australië en u wordt daar financieel onderhouden door een familielid of ander ander persoon
Er zijn overigens diverse Visa voor een korte verblijfsduur, zoals een vakantie. Wilt u meer weten over het aanvragen van een Visum? Bezoek dan de website van de Australische overheid of deze informatie voor bijvoorbeeld een touristenvisum.

Hulp bij aanvragen visum Australië

Wij hebben ruimschoots ervaring met het succesvol aanvragen van visa voor Australië. Wilt u deze zorg uitbesteden? Lees dan meer over onze relocatieservices, of neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Dier meeverhuizen

Australië staat bekend om haar strenge immigratieregels voor huisdieren. Het is hierbij goed om te weten dat er geen onderscheid bestaat voor een tijdelijk verblijf van uw huisdier, of een permanent verblijf. Voor het verhuizen van uw huisdier kunnen wij u de volgende tips meegeven:

  • Er geldt een importvergunning voor uw huisdier. Zorg dat het formulier geheel correct wordt ingevuld. Wanneer het formulier afgekeurd wordt omdat deze een fout of onvolledigheid bevat, wordt de aanvraag afgekeurd, en dient u de aanvraag opnieuw in te dienen.
  • Voor het verkrijgen van toestemming, kan het zijn dat uw huisdier gevaccineerd moet worden. Dit is bij honden en katten het geval. Het is dus van belang dat uw huisdier volgens de voorgeschreven regels en tijdstippen wordt gevaccineerd.
  • Uw huisdier moet in Quarantaine verblijven. Hierdoor is het nodig dat u voorafgaand aan uw verblijf een kennel reserveert, alsmede het transport naar de kennel toe.
  • Het transport van uw huisdier vereist speciale aandacht en maatregelen. Informeer uzelf tijdig hoe het transport van uw huisdier vanuit Nederland in zijn werk gaat.
Wilt u hulp bij het verhuizen van uw huisdier naar Australië? Neem dan contact met ons op of ga naar de website van de Australische overheid.

Uw apparatuur

In Australië levert het electriciteitsnetwerk een ander voltage dan in Nederland; namelijk 240 volt terwijl dat bij ons 220 volt is. Er zijn voor Nederlandse apparaten adapters en omvormers beschikbaar. Wij adviseren u uw apparatuur te controleren of deze geschikt is om te werken op 240 volt. In dat geval kunt u namelijk uit de voeten met een adapter of reisstekker.

Woning

Wanneer u nog geen woning heeft geregeld en uw leven in Australië heeft georganiseerd, leest u dan de volgende tips en informatie.
Net als in Nederland kan een woning worden verkocht door een makelaar of een particulier en kent men het onderscheid tussen een verkopende makelaar en aankoopmakelaar. Wij adviseren u een aankopend makelaar in de arm te nemen. De kosten hiervan vallen onder het courtage van de verkopende makelaar. In dit geval kost het u dus niets. In geval u het op prijs stelt dat u professionele hulp krijgt bij het selecteren, aankopen of huren van een woning, neemt u dan contact met ons op over onze relocatiediensten.

Meubilair

Het invoeren van meubilair is vanwege bioveiligheid onderhevig aan regelgeving. Zo gelden er regels voor het schoonmaken, inpakken en administreren van uw eigendommen. Er zijn ook zaken die niet ingevoerd mogen worden en zaken die in quarantaine genomen moeten worden. Daarbij is het goed om te weten dat er grote verschillen zijn in het vervoeren van uw huisraad per vliegtuig, of per boot. Uw vragen over vervoer kunt u overigens vrijblijvend stellen aan KHZ Movers.

Meer weten over verhuizen naar Australie

Neem dan contact op met onze verhuisexperts via:
Telefoon: +31 (0)172 449977
E-mailinfo@khz.nl

Of lees onze volgende uitgebreide informatiepagina’s:

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.