A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn     +31 (0)172-449977     netherlands@ags-globalsolutions.com
A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn
+31 (0)172-449977
netherlands@ags-globalsolutions.com
C

Verhuizen naar Dubai: de meest veelzijdige stad van het Midden-Oosten

Home 9 Geen categorie 9 Verhuizen naar Dubai: de meest veelzijdige stad van het Midden-Oosten

Verhuizen naar Dubai betekent verhuizen naar een hele andere wereld. Van uitgestrekte zandvlaktes tot indoor skiën, het kan allemaal in Dubai. Dubai wordt niet voor niets de meest veelzijdige stad van het Midden-Oosten genoemd.

 

 

Dubai; het land waar bijna alles (niet) kan

Dat is wat veel mensen over Dubai zeggen, voor Nederlanders gaat dit niet helemaal op. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in Dubai, maar een aantal voor ons gewone dagelijkse dingen zijn daar streng verboden en kunnen er zelfs voor zorgen dat je in de gevangenis belandt. Je echtgenoot in het openbaar een kus geven, iets te lang omhelzen of hand in hand lopen, kan resulteren in een gevangenisstraf van 3 maanden.

 

Alles draait in Dubai om respect en connecties.

Het grote voordeel hiervan is dat criminaliteit en asociaal gedrag niet of nauwelijks voor komt. Ook dronken zijn in het openbaar is verboden en voor het nuttigen van alcohol kun je alleen terecht bij hotels met licentie of particulieren met een vergunning.

 

Leven in luxe

Een leven in Dubai is een leven in luxe. In ieder geval voor de buitenwereld. Alles is prachtig verzorgd, groter dan groot en luxe. Het is dan ook niet goedkoop om in Dubai te wonen. Voordat je gaat verhuizen naar Dubai is het verstandig al een baan te hebben.

Kies je ervoor eerst naar Dubai te vertrekken en daar naar een baan te zoeken ben je gebonden aan een toeristenvisum en veel geld kwijt aan woonlasten. Vanuit Nederland een baan zoeken is dus aan te raden. Het is vrij gebruikelijk in Dubai dat je werkgever de woonlasten betaalt, met huurprijzen van 2.000 euro per maand is dat een groot pluspunt.

 

Verhuizen naar Dubai

Als je besluit om te verhuizen naar Dubai moet je eerst zorgen voor een visum. Over het algemeen regelt je werkgever die, maar mocht je zonder werk naar Dubai gaan krijg je automatisch een toeristenvisum van 30 dagen. Indien je als expat voor een bedrijf in Nederland naar Dubai verhuist, biedt KHZ Movers je werkgever een relocatie service. Hiermee wordt KHZ Movers een verlengstuk van de HR afdeling en regelt KHZ Movers alles wat maar te maken heeft met de relocatie. En we bedoelen echt alles!

Heb je zelf een baan gevonden in Dubai en helpt je nieuwe werkgever niet bij de verhuizing, geen nood! Ook dan helpt KHZ Movers je waar mogelijk.

 

Verhuizen met KHZ Movers betekent zorgeloos verhuizen

Vanaf het eerste contact helpen onze ervaren medewerkers bij alle mogelijke vragen. Zodra de verhuizing definitief is krijg je een eigen verhuismanager toegewezen. Die helpt je om jouw verhuizing van planning tot uitpakken te begeleiden. De wet- en regelgeving in Dubai kent geen geheimen voor onze verhuismanagers.

 

Transport naar Dubai

Over het algemeen verhuizen je spullen per boot naar Dubai. Dit is een stuk goedkoper, maar duurt uiteraard ook langer dan wanneer je kiest voor verzending met het vliegtuig.

 

Meenemen of achterlaten?

Als je gaat verhuizen is de vraag “Wat gaat en mag er mee?” onvermijdelijk. Zoals we al eerder schreven kun je in Dubai echt alles krijgen wat je je maar wensen kunt. En ondanks de zichtbare luxe kun je ook betaalbare winkels vinden.

Als je ervoor kiest daar nieuwe meubels te kopen of gemeubileerd gaat wonen, kun je ervoor kiezen je inboedel in Nederland op te slaan of te verkopen. Ook dit kan bij KHZ Movers. Op de verhuisdag nemen we alle spullen in één keer mee en zorgen we ervoor dat wat naar Dubai moet in Dubai terecht komt en houden we de andere spullen in de opslag totdat je weer terug bent.

Je eigen auto per boot laten overkomen is vaak duurder dan een tweedehands auto in Dubai kopen, de prijzen voor auto’s – en brandstof! – is namelijk aanzienlijk lager dan in Nederland. Kun je toch geen afscheid nemen van je auto? Geen nood, ook je auto kan opgeslagen worden tot je weer terugkomt.

 

 

Overweegt u te verhuizen naar Dubai?

Neem dan eens contact op met ons. Voor al uw vragen over verhuizen naar Dubai kunt u contact opnemen via

U kunt ook contact met ons op via:

Telefoon: +31 (0)172 44 99 77
E-mailinfo@khz.nl