C

Verhuizen naar Duitsland

Verhuizen naar Duitsland

 

Duitsland kent grote wijken die ruim van opzet zijn, met kwalitatief betere huizen en buurten die veiliger en socialer zijn. Tevens kunt u uw auto doorgaans parkeren op uw eigen oprit. Een vrijstaande woning is in de Duitse grensstreek beschikbaar voor de prijs van een rijtjeshuis in een willekeurige stad in Nederland. Let er wel op dat de financiering van een huis in Duitsland een stuk gecompliceerder is dan in Nederland. Wilt u zelf een huis bouwen, dan kan dat natuurlijk ook. Bouwgrond is er goedkoper en bovendien is er meer van beschikbaar.

 

Hypotheekrenteaftrek

Werkt u in Nederland of hebt u een inkomen uit Nederland, dan is de hypotheekrente in de meeste gevallen gewoon aftrekbaar. Gemeentelijke belastingen kennen ze in Duitsland ook, maar deze zijn wel een stuk lager dan bij ons. Wilt u het milieu een handje helpen, dan zijn er allerlei subsidies beschikbaar waarmee u energiebesparende maatregelen kunt treffen in en om het huis. De oudedagvoorzieningen zijn ook goed geregeld in Duitsland; gepensioneerden krijgen aantrekkelijke fiscale voordelen voorgeschoteld.

 

Betaalbaar autorijden

De wegenbelastingtarieven zijn lager en u hoeft geen BPM te betalen. Bij emigratie kan het zelfs zo zijn dat u het volledige BPM-bedrag terugkrijgt.

 

Zorgverzekering

De zorgverzekering in Duitsland ziet er heel anders uit dan bij ons en er zijn geen wachtlijsten waardoor u direct geholpen wordt. Daarnaast hebben de Krankenkassen, zoals de zorgverzekering in Duitsland wordt genoemd, een uitgebreide dekking. Fysiotherapie is bijvoorbeeld helemaal gratis.

 

Kinderbijslag

Het geld dat u in Duitsland ontvangt voor uw inwonende kinderen, ligt ook een stuk hoger als bij ons.

 

Werken in Duitsland

Wilt u werken in Duitsland, dan kan dat natuurlijk makkelijk. U kunt eenvoudig vanuit Nederland eenvoudig de grens met Duitsland passeren. Vroeger, toen er nog grenscontroles waren, was dit toch vaak een belemmering om te gaan werken in Duitsland.

 

Wetten en regels

In een ander land gelden ook andere wetten en regels dan in Nederland. Het is niet per definitie zo dat dat nadelig voor u is, maar het kost toch vaak even tijd om de nieuwe regels en wetten te leren kennen.

 

Uw inboedel naar Duitsland verhuizen

Wilt u uw inboedel verhuizen naar Duitsland, dan komen wij om de hoek kijken: met onze jarenlange ervaring zijn wij de betrouwbare partner als het gaat om internationale verhuizingen. Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.